Tojáshéj membrán – az ízületek egészségének támogatása kollagénnel
A kollagén az emberi test természetes része, szervezetünkben a legnagyobb mennyiségben előforduló fehérje. Elsősorban a kötőszövetekben, például csontokban, szalagokban vagy ízületi porcokban, bőrben található. Ezért mondhatjuk, hogy csontjaink, porcaink, ízületeink, körmünk, hajunk, bőrünk rugalmasságát biztosítja. Ez különösen fontos azok számára, akiknél a napi fizikai munka nagyobb terhelést jelent a mozgásszervek részére, továbbá a rendszeresen sportolók vagy a jelentős túlsúllyal rendelkezők számára.
Az életkor előrehaladásával fokozatosan csökken a szervezet kollagén termelése, ezért is szoktunk a kor előrehaladtával ízületeink támogatásához étrend-kiegészítők után nyúlni.
Amennyiben úgy látja, hogy ideje kipróbálni egy gyorsan ható ízületi étrendkiegészítőt, amely nemcsak az aktuális ízületi problémák kezelésében segít, hanem az egészséges ízületi porcok jövőbeli támogatásában is, akkor a tojáshéj membránnal dúsított kollagén jó választás.
A tojáshéj membránnal végzett klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy:
- ez a vékony, gyakorlatilag átlátszó szövet 100%-ban biztonságos összetevő,
- rostos szerkezetű, főként kollagénből (I., V. és X. típusú) és elasztinból áll,
- hialuronsavat, a kondroitin-szulfátot és egyéb természetes glükózaminokat tartalmaz.
Mai tudásunk szerint 28 féle található a szervezetben, mégis öt típus kínálja a legtöbb előnyt. Az V. típusú kollagén szerepet játszik a bőrben, a hajban és a szem szaruhártyájában. Az X típusú kollagén az ízületek porcaiban található, és elősegíti a csontképződést, és ez a két típusú kollagén csak a tojáshéj membránjában található meg. Az I-es típusú kollagén a leggyakoribb típus, amely a szervezet összes kollagénjének 90%-át teszi ki, és közvetlenül a bőr felszíne alatt található.
Ezek a komponensek együttesen a membrán farmakológiai gyulladáscsökkentő és regeneráló hatását biztosítják, amint azt különböző in vivo és in vitro vizsgálatok igazolták, csökkentve a gyulladást elősegítő citokinek, például az IL-1β és a TNFα szintjét, valamint a gyulladásos folyamatban részt vevő számos metalloproteinázt.
Csökkenti a gyulladást
A tojáshéj membrán erős gyulladáscsökkentő, ez segít a regenerálódásban a sportolóknak, mert csökkennek ízületeink gyulladásai.
Enyhíti a fájdalmat
Már tudjuk, hogy a fájdalom a gyulladáshoz kapcsolódik, így a gyulladás csökkentése csökkenti a fájdalmat is. Számos, sportolókon végzett tanulmány kimutatta, hogy a tojáshéj membrán segített nekik helyreállítani fiziológiás állapotukat, ezáltal csökkentve a fájdalmakat. Ez lehetővé tette számukra, hogy folytassák napi sporttevékenységüket.
Csökkenti az ízületek merevségét időseknél
Ki ne tapasztalt volna ízületi merevséget, amikor reggel felkel az ágyból vagy több órás ücsörgés, de még edzés után is.
Megakadályozza a bőr öregedését
A kollagén termelődés fokozásának további jótékony hatása a bőrre, hogy enyhíti az öregedés jeleit, csökkenti az UV sugarak és a gyulladások által okozott esetleges károkat is. Ezek a hatóanyagok fokozzák a bőr sejtaktivitását és megakadályozzák a hajhullást.
A Natural Eggshell Membrane (NEM) egy innovatív táplálék-kiegészítő, amely gyors enyhülést hoz a fájdalomtól, merevségtől és az osteoarthritistől és más ízületi egészségügyi problémáktól szenvedő emberek számára is.
A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a NEM 7-10 napon belül csökkenti az ízületi fájdalmat és javítja a mobilitást. 30 nap elteltével átlagosan 72%-kal csökkenti a fájdalmat és 44%-kal javítja a rugalmasságot, mellékhatások nélkül. Más tanulmányok azt mutatják, hogy a glükózamin hosszú távú alkalmazása hatékonyabb lehet, mint a fájdalomcsillapítók és a nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek az ízületi fájdalom, merevség és duzzanat csökkentésében.